Army Action

Κορυφαίες Δεξιότητες Bushcraft

Κορυφαίες Δεξιότητες Bushcraft

Κορυφαίες Δεξιότητες Bushcraft

01/11/2020 | Hercules Army Action

Αλλά μερικές φορές, μπορεί να βρεθούμε σε καταστάσεις που δεν σκεφτήκαμε ποτέ πως είναι δυνατόν να ανατιμετωπίσουμε. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε μερικές από τις πιο σημαντικές δεξιότητες στην επιβίωση.

Πρώτον, εάν είστε εδώ από περιέργεια, τότε μια γρήγορη εξήγηση του όρου “bushcraft” θα κάνει καλό.

Το Bushcraft βασικά αφορά την επιβίωση σε εξωτερικά περιβάλλοντα όπως το δάσος. Ασχολείται με την αποτελεσματική χρήση φαινομενικά τυχαίων πραγμάτων στο άμεσο περιβάλλον σας (π.χ. φυτά, ζώα και πολλά άλλα φυσικά χαρακτηριστικά) για να βοηθήσετε στην επιβίωσή σας και τις γενικές δεξιότητες, εμπειρογνωμοσύνη και γνώση σχετικά με αυτό.

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, η ιδέα του να χαθείς και να βρεθείς σε απελπιστική ανάγκη δεξιοτήτων μπορεί να φαίνεται υπερβολική, αλλά όπως λέει το δημοφιλές αφρικανικό ρητό… η γνώση για το καλό σου – όσο φαινομενικά άχρηστη κι αν σου φαίνεται- είναι μεγαλύτερη ανταμοιβή από οποιαδήποτε μορφή άγνοιας.

Few things are as peaceful as cooking a meal in the woods.

Επομένως, δεν έχει σημασία πόσο άσχετο αυτό φαίνεται σε όσους έχουν λίγη ιδέα / επιχείρηση σχετικά με τη επιβίωση, αφού κάθε πρόσθετη γνώση είναι καλύτερη από την άγνοια.

Επίσης, εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε υπαίθριες περιπέτειες και χρειάζεστε πληροφορίες ή απλώς θέλετε να αναβαθμίσετε τις δεξιότητές σας, τότε αυτό το κείμενο θα πρέπει να ικανοποιήσει την ανάγκη σας για πληροφορίες.

Πριν εξετάσουμε τις λεπτομέρειες, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τίποτα δεν ξεπερνά τον άριστι σχεδιασμό. Η προετοιμασία για οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα με εργαλεία είναι εξίσου σημαντική με την ύπαρξη δεξιοτήτων εξωτερικού χώρου.

Οι δεξιότητες Bushcraft – λόγω του τύπου δραστηριότητας που τα συνδυάζει – μπορεί να είναι αρκετά εκτεταμένες και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να αντιμετωπιστούν στην άγρια φύση. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να μάθετε τις πιο βασικές δεξιότητες για να αντιμετωπίσετε ενδεχόμενα απρόοπτα.

Επιλέξαμε τους πιο θεμελιώδης κανόνες των δεξιοτήτων bushcraft, τους οποίους θα καλύψουμε τώρα:

Ετοιμάστε ένα καταφύγιο

Ο άνθρωπος είναι ένα πλάσμα της ανάγκης και το καταφύγιο είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο βασικά από όλες τις ανάγκες του ανθρώπου. Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αναφέρεται πρώτα σε αυτό το άρθρο. Δεν μπορούμε να μην τονίσουμε υπερβολικά τη σημασία του καταφυγίου αφού μπορεί να είναι αποφασιστικός παράγοντας για την επιβίωσή σας όταν είστε πιασμένοι και εκτεθειμένοι στη βροχή και τον άνεμο.

Εάν κάνετε πεζοπορία, κάμπινγκ ή κάνετε οποιαδήποτε άλλη ψυχαγωγική υπαίθρια δραστηριότητα, μια σκηνή ή ένα tarp πρέπει να είναι από τα πρώτα πράγματα που συσκευάζετε. Αλλά για όσους πιάνονται χωρίς σκηνή ή tarp, η δημιουργία ενός προσωρινού καταφυγίου θα πρέπει να είναι η κορυφαία προτεραιότητά σας. Μια καλύβα από συντρίμμια είναι πάντα μια καλή ιδέα και μπορείτε να αναζητήσετε αντικείμενα όπως κλαδιά δέντρων, φύλλα, στεγνά κλαδιά, κ.λπ. Εάν βρεθείτε σε ένα χιονισμένο περιβάλλον, θα μπορούσατε να χτίσετε ένα σπίτι χιονιού, αφού το να χτίσετε με τον τυπικό τρόπο ένα ιγκλού θα ήταν υπέροχο.

Κατά την κατασκευή του καταφυγίου σας, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι τα στοιχεία είναι ένας παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη. Η οικοδόμηση ενός μεγάλου καταφυγίου – ενώ σας προσφέρει αρκετό χώρο – μπορεί να έχει κάποια μειονεκτήματα. το σώμα σας εκπέμπει μια συγκεκριμένη ποσότητα θερμότητας και όσο μικρότερο είναι το καταφύγιο, τόσο πιο γρήγορα θερμαίνεται. Σε μια πολύ κρύα νύχτα, συνιστάται να κολλήσετε σε ένα μικρό είδος καταφυγίου.

Shelters such as this wickiup are surprisingly simple to build.

Ανάψτε φωτιά

Έχετε δει αρκετές ταινίες επιβίωσης ή εκπομπές για να γνωρίζετε ότι η φωτιά είναι μια από τις πιο σημαντικές δεξιότητες επιβίωσης όλων. Όχι μόνο σας κρατά ζεστό, αλλά χρησιμεύει και ως αποτρεπτικός παράγοντας για τα ζώα, ειδικά αν είστε κάμπινγκ στην άγρια φύση.

Δεν είναι όλοι προνοητικοί ώστε να πηγαίνουν με έναν αναπτήρα ή ένα κουτί σπίρτα θυέλλης οπότε  μπορείς να βρεις τον εαυτό σου χωρίς να έχεις επιλογή , εύκολη τουλάχιστον, για να ανάψεις φωτιά. Μην απελπιστείτε, γιατί υπάρχουν μερικές μέθοδοι για να ξεκινήσετε τη φωτιά χωρίς τη βοήθεια αναπτήρα.

Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε πυρόλιθο και ατσάλι: το χτύπημά τους παράγει σπινθήρες.

Μια γυάλινη επιφάνεια: στρέψτε την ακτίνα του ήλιου από το φακό σας στο αντικείμενο που θέλετε να ανάψετε και κρατήστε για μερικά δευτερόλεπτα.

Τριβή: πιθανώς η πιο διαθέσιμη, αφού απλώς το τρίψιμο δύο επιφανειών αρκετά καιρό θα προκαλέσει την εμφάνιση καπνού ακόμη και αν είναι πολύ χρονοβόρα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εκκίνηση της φωτιάς δεν εξαρτάται απλώς από τη μέθοδο, αλλά είναι επίσης σημαντικό να βρεθεί στεγνό πλέγμα για υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας.

Starting a fire

Εύρεση νερού και Καθαρισμός του

Το νερό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχετε γύρω σας ανά πάσα στιγμή. Ένας μέσος άνθρωπος μπορεί να διαρκέσει μόνο τρεις ημέρες χωρίς νερό και σοβαροί πονοκέφαλοι και απώλεια ενέργειας θα προκύψουν μετά από μία μόνο ημέρα χωρίς αυτό. Αφού ρυθμίσετε το καταφύγιο σας, θα πρέπει να προσπαθήσετε να αναπληρώσετε τα αποθέματα νερού. Μπορεί να βρεθείτε χωρίς προφανή πηγή νερού, όπως ποτάμια, αλλά υπάρχουν και άλλες πηγές διαθέσιμες.

Για παράδειγμα, η συσσώρευση βρόχινου νερού από κορυφές φύλλων είναι μια επιλογή. Ακολουθώντας τα μονοπάτια των μικρών ζώων θα οδηγηθήτε  τελικά σε μια πηγή νερού. Επίσης, εάν είστε έξω στο χιόνι, πάρτε ένα μπολ ή ένα δοχείο, γεμίστε το με αρκετό χιόνι και πάρτε το στο καταφύγιο σας ή πάνω από τη φωτιά σας για απόψυξη. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε υγρές περιοχές στο έδαφος και μετά να ξεκινήσετε το σκάψιμο. Τελικά θα εμφανιστεί νερό που μπορείτε να πάρετε για φιλτράρισμα.

Είναι σημαντικό να προσέχετε τι πίνετε. Μην πίνετε βρώμικο ή δηλητηριασμένο νερό στη βιασύνη σας για να ξεδιψάσετε. Μπορεί να προκύψει μια κατάσταση όπου δεν μπορείτε να βρείτε καθαρό νερό, οπότε η χρήση συγκεκριμένων τεχνικών καθαρισμού νερού θα είναι σημαντική. Ακολουθούν μερικές τεχνικές για τον καθαρισμό του νερού:

Βρασμός

Απόσταξη

Διήθηση

Χλωρίωση κ.λπ.

Ανάλογα με την ποσότητα βρωμιάς και τον τύπο υγρού που βρίσκετε, οι παραπάνω αναφερόμενες μέθοδοι καθαρισμού είναι αρκετά αποτελεσματικές. Μερικά είναι τόσο αποτελεσματικά που θα μπορούσατε να καθαρίσετε ακόμη και τα ούρα σας , εξαλείφοντας κάθε ίχνος ξένων ουσιών από αυτά.

Έχοντας μια γνώση των δεξιοτήτων των bushcraft που συζητήθηκαν παραπάνω θα κάνετε την επιβίωση στο φυσικό περιβάλλον ευκολότερη και πιο διασκεδαστική. Υπάρχουν και άλλες δεξιότητες που είναι εξίσου σημαντικές για έναν επιζώντα, όπως αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω, μερικές από αυτές παρατίθενται παρακάτω:

1. Τροφή για φαγητό

2. Δένοντας κόμπο και σχοινί

3. Κυνήγι 

4. Πλοήγηση

5. Πρώτες βοήθειες κ.λπ.

Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, η εκμάθηση πώς να χτίσετε καταφύγιο, να δημιουργήσετε μια φωτιά και να βρείτε μια πηγή νερού θα είναι ίσως οι τρεις πιο πολύτιμες δεξιότητες για να ξεκινήσετε τη μάθηση.

Εμείς είμαστε εδώ για να σας εξοπλίσουμε με όλα όσα χρειάζεστε ώστε να μην βρεθείτε σε δινή θέση αλλά να απολαυμβάνετε κάθε φοράκάθε σας εξόρμηση!!!