Army Action

Η Ιστορία Του Airsoft

Επιπλέον πολλοί άνθρωποι νιώθουν δέος μπροστά σε πραγματικά μοναδικές και εκπληκτικές συλλογές από υπέροχα, πιστά αντίγραφα όπλων του Airsoft και αυτό από μόνο του δημιούργησε έναν θαυμαστό και ιδιαίτερο κόσμο στο internet, με διαδικτυακά forum, από ανθρώπους οποιουδήποτε κοινωνικού στρώματος, που ασχολείται με αυτά!

Image result for greek airsoft

Το Airsoft αρχικά ξεκίνησε, στα μέσα της δεκαετίας του 1970 στην Ιαπωνία, λόγω των περιορισμών που επιβάλλονται από τη νομοθεσία περί όπλων εκείνη την εποχή. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ήταν παράνομο για κάθε άτομο που ζει στη χώρα να αγοράσει ένα συμβατικό όπλο.

Η εισαγωγή των πιστολιών airsoft, πυροδότησης 6 mm ή 8mm πλαστικών σφαιριδίων  BB, παρείχαν ένα ασφαλές μέσο προστασίας για τους πολίτες της Ιαπωνίας, τρέφοντας παράλληλα τη φιλοδοξία τους να αποκτήσουν μία συλλογή όπλων που θα τους ανήκει.

Τα όπλα για το Airsoft αρχικά ήταν με κινούμενα ελατήρια, παθητικά(μη κινούμενα) όπλα, που σήμαινε πως η επιτεύξιμη δράση τους (FPS), ήταν απίστευτα χαμηλότερη σε σύγκριση με τα βαλλιστικά όπλα της δεκαετίας του 1970.

Αυτό βοήθησε να εξελιχθεί το Airsoft σε αυτό που γνωρίζουμε σήμερα, καθώς με αυτά τα όπλα επιτρέπονταν  στους ιδιοκτήτες να συμμετάσχουν σε μη ασφαλή για τα δεδομένα κάποιων, ανταγωνιστικά παιχνίδια με τους φίλους τους, πάντα στα πλαίσια του νόμου που υπήρχε.

Ως αποτέλεσμα της έγκρισής τους εντός της ιαπωνική κοινωνίας, τα airsoft όπλα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και τελικά καταφέρνουν να εξαπλωθούν και σε άλλες ασιατικές χώρες με παρόμοια αυστηρή νομοθεσία περί όπλων, συμπεριλαμβανομένων την Κορέα, την Ταϊβάν και την Κίνα.

Προχωρώντας στα 1980, οι εξελίξεις στην τεχνολογία υποκίνησαν την άφιξη νέων όπλων που  κινούνται με φυσικό αέριο ή με υποστροφή στην αγορά. Αυτά τα όπλα ήταν παρόμοια με τα προηγούμενα, την έκδοση με το ελατήριο αλλά τώρα πια χρησιμοποιείται «πράσινου αερίου» ως η προωθητική δύναμη για τα σφαιρίδια BB. 

Το πράσινο αέριο είναι ένα αέριο που δημιουργήθηκε ειδικά για χρήση σε όπλα airsoft που επιτρέπει στα σφαιρίδια να προωθούνται  με υψηλότερη ταχύτητα εκτίναξης, ενώ εξακολουθούν να είναι απολύτως ασφαλή για  να χρησιμοποιηθούν εναντίον παικτών, με την κατάλληλη προστασία του σώματος πάντα.

Η ενσωμάτωση του αερίου αυτού ως δύναμη προωθητικού σε Airsoft όπλα μπορεί να είναι  εμπνευσμένη από αεροβόλα που χρησιμοποιούν επίσης ένα παρόμοιο σύστημα εκτόξευσης των βλημάτων τους, κάτι το οποίο συνέβαινε ήδη από το 1400.

Παρά βέβαια τις ομοιότητες των αεροβόλων με τα όπλα του Airsoft, οι διαφορές τους είναι ουσιώδεις και σαφέστατα η χρήση τους διαφέρει κατά πολύ. Η χρήση μεταλλικών BB και οι πολύ υψηλότερες ταχύτητες που αναπτύσσονται κατά την εκτόξευση τους καθιστά τα αεροβόλα ανασφαλές για χρήση σε αθλήματα και χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο μεταξύ των κυνηγών.

Αυτή η καινοτομία παρείχε στους  ιδιοκτήτες των όπλων υποστροφής  πολύ μεγαλύτερη δύναμη και ακρίβεια και ως εκ τούτο το γεγονός αυτό οδήγησε στην πραγματική ένταση και το ρεαλισμό του αθλήματος. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80, και ενώ η δημοτικότητα του Airsoft διέμενε κυρίως στην Ασία, σύντομα με ραγδαία βήματα επεκτάθηκε σε δυτικές χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Παρόλο που είναι εντελώς ξεχωριστά παιχνίδια, η ανάπτυξη του Paintball βοήθησε επίσης να τροφοδοτήσει την Airsoft κοινότητα να αναπτυχθεί, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να συμμετάσχουν σε αυτό με βάση το σπορ δράσης.

Το Airsoft  αναμφισβήτητα θεωρείται ως μια πιο συναρπαστική και ρεαλιστική μορφή αθλητισμού από το Paintball, γεγονός το οποίο προσθέτει στην γοητεία του.

Επιπλέον, το Airsoft έχει διευρυνθεί και περιλαμβάνει ένα «σύστημα τιμής» σύμφωνα με τον οποίο οι παίκτες χρειάζεται να σηκώσουν  το χέρι τους και να αφήσουν το πεδίο της μάχης από τη στιγμή που χτυπήθηκαν. Αυτό είναι απαραίτητο καθώς, διαφορετικά, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να φανεί εάν ένας παίκτης έχει δεχθεί έναν πυροβολισμό – σε αντίθεση με το Paintball στο οποίο όταν κάποιος παίχτης χτυπηθεί γίνεται αμέσως ορατό από το χρώμα στο σώμα ή τη στολή του. Το Airsoft απαιτεί και προϋποθέτει τιμή και ήθος λοιπόν!

Ταυτόχρονα αυτό που ισχύει είναι υπάρχει μια πληθώρα των κατασκευαστών που παράγουν απίστευτα ρεαλιστικές εκδόσεις απομίμησης πολλών όπλων που χρησιμοποιούνται σε πραγματικές πολεμικές συγκρούσεις, όπως AK-47, HK416, SCAR-H και πολλά άλλα.

Ως αποτέλεσμα της εκπληκτικής τους ομοιότητας με τα πραγματικά μοντέλα, ορισμένες πολιτείες στις ΗΠΑ απαιτούν τα Airsoft όπλα να έχουν ένα πορτοκαλί σημάδι για να διαφοροποιούνται  από τα θανατηφόρα όπλα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ρεαλιστικές Απομιμήσεις πυροβόλων όπλων (RIFS) μπορούν να αγοραστούν μόνο εάν ένα άτομο πληροί συγκεκριμένα κριτήρια και, για τους airsofters, η απαίτηση είναι για το άτομο να παίξει Airsoft για τουλάχιστον τρεις ημέρες μέσα σε προθεσμία δύο μηνών. Δηλώνουν τη συμμετοχή τους στο σύστημα και ελέγχεται η κάθε αγορά ή συμμετοχή. Αν τα κριτήρια δεν πληρούνται, RIFS μπορούν ακόμα να αγοραστούν, αλλά θα πρέπει να παρέχονται σε συγκεκριμένα, φωτεινά χρώματα. Αυτά είναι συνήθως φωτεινό πράσινο και φωτεινό μπλε.

Στην παρούσα στιγμή, τα όπλα του Airsoft  και οι μάχες τους χρησιμοποιούνται επίσης από διάφορες υπηρεσίες επιβολής του νόμου στις ΗΠΑ για την παροχή κατάρτισης και εκπαίδευσης σε αστυνομικούς, έτσι ώστε την ώρα του καθήκοντος μετά την αποφοίτηση τους από τη σχολή να δρουν ανάλογα, τόσο σε τακτική όσο και σε τρόπο μάχης.

 Υπήρξαν ισχυρές προόδους στην τεχνολογία του Airsoft και οι παίκτες μπορούν τώρα να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις βασικούς τύπους όπλων: αυτό με το ελατήριο, τα ηλεκτρικά και τα υποστροφής. Κάθε ένα από αυτά χρησιμοποιούν υποστροφή με διαφορετικά προωθητικά συστήματα και αναμφισβήτητα είναι ότι ποιο  αυθεντικό στην πραγματική σύγκριση τους με στρατιωτικά όπλα.

Ομοίως, υπάρχει επίσης μια τεράστια αγορά για τις τροποποιήσεις για το όπλο και τα συνημμένα, επιτρέποντας στους παίκτες να προσαρμόσουν αυτά που επιθυμούν στο αγαπημένο τους όπλο, πολύ περισσότερο από ό, τι ήταν ποτέ δυνατόν. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα  λέιζερ, τηλεσκόπια, και εκτοξευτές χειροβομβίδων και πολλά από αυτά μπορεί επίσης να συμβάλουν στη βελτίωση της απόδοσης του όπλου του παίκτη.

Μια άλλη θεμελιώδης εξέλιξη στα σύγχρονα όπλα airsoft είναι η ενσωμάτωση ενός μηχανισμού «hop-up» στα περισσότερα όπλα. Αυτό μπορεί να μεταβληθεί χειροκίνητα από τον παίκτη να αλλάξει το επίπεδο της backspin που εφαρμόζεται στο σφαιρίδιο ΒΒ που, με τη σειρά του, θα ισιώσει τροχιά του και θα αυξήσει την αποτελεσματική της εμβέλειας.

Το Airsoft και τα όπλα του δεν αποτελούν πια ένα απλό παιχνίδι δράσης.. Είναι κυριολεκτικά ένα πολιτιστικό φαινόμενο που όχι απλά δεν θα υποχωρήσει σύντομα αλλά θα ριζώσει στις καρδιές ακόμη περισσότερων…